Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Möteslokalen i Avesta galleria

Välkommen till Avesta-Grytnäs och By-Folkärnas gemensamma möteslokal.

Öppettider för Svenska kyrkans möteslokal

vardagar: kl. 10-18

lördagar: kl. 10-15

Välkommen till Svenska kyrkans möteslokal i Avesta Galleria! Träffa personal och ideella medarbetare, koppla av med tidningar och musik, handla Fairtrade och linnevaror, få tips om aktuella gudstjänster och aktiviteter i Svenska kyrkan!

Varför en möteslokal i Avesta Galleria?

Shopping är kul men det behövs andrum, en vrå där man kan återhämta sig, då i en kyrka som faktiskt ligger mitt i ”byn” på ett mycket påtagligt och fysiskt sätt. En plats dit du kan komma utan ett specifikt ärende. En plats där du bara kan titta in när du har vägarna förbi. Ett forum där mötet sker på samhällets egen arena.

I lokalen kan du sitta ned en stund i soffhörnan och till exempel läsa en tidning . Det finns också möjlighet att handla Fairtrade-varor, såsom godis, kryddor, kaffe och te, dessutom finns det även leksaker, smycken och linneprodukter.

Men det centrala med möteslokalen är just mötet!

I möteslokalen hittar du många av oss som arbetar i verksamheterna, både frivilliga och anställda. Det är 16 anställda diakoner, präster och andra yrkesgrupper representerade från de båda pastoraten och cirka 40 frivilliga i bemanningen. Det betyder att det blir en bred kontaktyta för dig som kommer och besöker Svenska Kyrkan i Gallerian. Varmt välkommen!