Foto: Jonatan Sagemo

Barnverksamhet

Ta med dina barn till Svenska kyrkan för att ta del av kyrkans barnverksamhet.

För många utlandssvenskar har dessa träffar en betydelsefull mening i vardagen. Det är en ovärderlig möjlighet att utbyta tankar om betydelsen att vara förälder utomlands samtidigt som barnen får tillfälle att träffa och leka med andra svensktalande barn.

Öppna förskolan Lille Skutt är en mötesplats för svenska småbarnsfamiljer i Melbourne.

* Öppna förskolan är lika mycket till för barn som för vuxna,
vilken roll du än har – mamma, pappa, morfar, dagmamma eller aupair.
* Alla som har barn från 0-4 år är välkomna!
* Här kan du umgås med andra svenska barn och föräldrar, leka, måla, läsa böcker och tidningar.
* Vid erbjuder vi barnen en  aktivitet i form av pyssel, målning, playdough eller annat.
* På öppna förskolan kan du också få råd, stöd och tips i hur det är att vara svensk förälder utomlands, hur man värnar om tvåspråkigheten samt knyta kontakter med andra svenska småbarnsföräldrar.

* Öppet: tisdagar och torsdagar 10:00- 12.00 (förutom då kyrkan är stängd pga av semester, helgdagar eller av andra orsaker)
På tisdagar serveras korv med bröd vid kl 12 och på torsdagar serveras lunch mellan kl 12 - 13.

Det kostar inget att delta i öppna förskolan men man betalar för fika och vi ser gärna att man blir medlem i Svenksa kyrkan i Melbourne.