Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

Sköna maj, välkommen …

Nyhet Publicerad

Tonerna har klingat ut men känslan finns kvar, maj, denna fantastiska månad då så mycket ska hända!

För det är i maj månad som så mycket växer, alla knoppar som brister, alla träd som går från musöron till skirt vårgrönt. Fåglarna far omkring och bygger bo. Djurungar föds, hela naturen är som en stor barnkammare under denna månad. 

Det bjuds in till avslutningar, picknick, konfirmationer, många bussutflykter som arrangeras för liten såväl som stor. Uteplatser och balkonger ska göras iordning. Fröer, potatis och plantor ska i jorden och så ska vi hinna att sitta ner en stund och bara njuta också! Det är mycket som sker under denna fantastiska månad då vi verkligen kan se och känna att sommaren är på gång.

Söndagen före pingst Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

I kyrkoåret är det också mycket på gång, både Bönsöndagen, Kristi himmelsfärdsdag och Pingst infaller under maj månad. Kristi himmelsfärdsdagen, den där ”lediga” torsdagen, alltid en torsdag, alltid 40 dagar efter påsk, då Jesus lämnade sina lärjungar och lyftes upp till himlen. Men han utlovade en hjälpare, helige Ande och det är därför vi firar pingst en dryg vecka senare. 

Pingsten som firas för att vi fått en hjälpare, den helige Ande, att Gud alltid finns med oss precis som han lovat. För Gud finns med alla dagar i den fantastiska månaden maj och också alla dagar i livet. Inte bara de fantastiskt fina dagarna utan också de tunga dagarna när vi känner att vi inte riktigt räcker till. Gud finns med Dig både när du känner alla ”måsten” i maj och även när du slår dig ner i solen en stund för att njuta av våren och livet.

Sköna maj välkommen …

Christina, präst