Alpha-kurs i Falerum!

Under hösten planerar vi att starta en kurs om grunderna i kristen tro i Falerum med omnejd.

Alpha är ett mycket omtyckt och lättsamt sätt att utforska livets stora frågor.
Vi träffas i en mindre grupp, äter tillsammans, läser ett stycke ur en bok och sedan samtalar utifrån det vi läst eller om annat vi tycker är viktigt.

Alla kan bidra med tankar och synpunkter. Alla kan lära sig något nytt. Alla frågor får ställas. Tillsammans söker vi svaren med öppenhet och glimten i ögat.

Vi träffas varannan tisdag, eftermiddag eller kväll beroende på gruppens önskemål.

För information och anmälan, kontakta Henrik Kristing, 0120-299 39 eller
henrik.kristing@svenskakyrkan.se

Följ med på en vandring genom den kristna trons grunder!

Vad är ALPHA?
Alpha är en kurs som är öppen för alla som är intresserade av att upptäcka vad kristendom handlar om. På Alphakursen kan man komma och koppla av, äta en bit mat tillsammans, dela tankar och utforska meningen med livet.

Vem är Alpha till för?
Alphakursen är till för både dig som är ”nybörjare” eller van kyrkobesökare och som vill veta mer om vad kristen tro handlar om och hur den angår dig i ditt liv. Den som sällan gått i kyrkan kan känna att tröskeln är hög och att det är mycket som är svårt att förstå. Även den som gått i kyrkan en längre tid, kanske känner att den aldrig haft en personlig förståelse av den kristna tron. Genom kursen får vi ny kunskap, vi får prova våra tankar, vrida på olika perspektiv, ifrågasätta och upptäcka.

Varför Alpha?
Konceptet till Alpha kommer från England och har fått stor spridning över världen. I Sverige har 100 000 människor gått en Alphakurs och över 27 miljoner i hela världen. Det är ett av de mest utarbetade och fungerande studiematerialen i ämnet.
Vi använder oss av ett färdigt studiematerial. Varken kursen eller studiematerialet kostar något.

Välkommen till Alpha – en möjlighet att utforska meningen med livet!