Dop, helt enkelt!

Lördagen den 4 september är det Drop in-dop i Åtvids församling.

Vi öppnar expeditionen kl 9, då ni kan komma in och anmäla er.

För att vigas måste ni ha med en hindersprövning och en ring. Sedan tas ni om hand av en ansvarig präst och väljer tillsammans plats, psalmer och musik och om ni vill ha fika (för alla) och åka veteranbil efteråt (för vigselparen).

Våra pedagoger tar emot barn i diverse aktiviteter under dagen, så har de något roligt att göra under ev väntetider.

Foto: Louise Hedberg /IKON

Ni kan välja att ha ert dop eller vigsel i Stora kyrkan, Gamla kyrkan, ute vid Klockarängspaviljongen (nedanför Gamla kyrkan) eller i andaktsrummet i församlingsgården.

Varje dop och vigsel tar ca en halvtimme (inkl samtal före ca 1 timme). Vi har flera präster, vaktmästare och musiker i tjänst, så vi kan boka in flera sällskap samtidigt.

Doptårta/bröllopstårta serveras under dagen i församlingsgården.

Hjärtligt välkomna till ert livs festdag!

Passa på att fira livets stora högtid på ett enkelt, stämningsfullt och intimt sätt utan en massa förberedelser och kostnader.

Den 4 september är ni välkomna till vår expedition i Åtvids församlingsgård. Där registrerar vi er, tar fram uppgifter ur befolkningsregistret och ni får ett kort samtal med präst och musiker för att bestämma plats och musikval.
Vill ni låna dopklänning går det bra.

Foto: Magnus Aronsson /IKON

Efter det så blir det dop! Ni kan givetvis ta med några släktingar och vänner om ni vill det.
För er som vill bjuder vi efteråt på kaffe/te och tårta.

Har du frågor, kontakta expeditionen på tel 0120-299 30.

Lördagen den 4 september är det drop in-dop i Åtvids församling.

Du kan välja mellan dop utomhus vid Klockarängens paviljong, inne i den medeltida Gamla kyrkan eller i det moderna andaktsrummet i församlingsgården.

Du erbjuds dop, inklusive dopsamtal och dopgudstjänst med präst, vaktmästare och musiker – utan att behöva förboka.

Foto: Louise Hedberg /IKON

Vi bjuder också på ett enkelt dopfika i församlingsgården efteråt för er som vill.

Kom förbi och låt dig själv eller ditt barn döpas. Kanske har du ett syskonpar som kan döpas samtidigt. Vi lånar ut dopklänning eller dopdräkt (modell vuxen), men man kan ha vanliga kläder också.

Enkelt, gratis och stämningsfullt!

Vid frågor kontakta: präst Emelie Hjerth, tel 0120-29967, 073-0370564 emelie.hjerth@svenskakyrkan.se

Här kan du läsa mer om dop

Vi har även Drop in-vgsel samma dag, här kan du läsa mer