Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

Adventstid

Nyhet Publicerad Ändrad

Här kan du läsa vår kyrkoherde Kirstens tankar inför adventstiden.

Jag tycker mycket om att promenera genom Åtvidabergs mörka gator där redan nu många ingångar, fönster och trädgårdar är upplysta av ljusslingor.
Även inne i fönstren lyser levande och värmande ljus. De skimrar så mysigt som om alla världens problem har stannat utanför dörrarna. Som om alla människor där faktiskt har lyckats att för några veckor ha tagit in och bevarat världens fred, kärlek och harmoni i sina hus. 

Jag vet inte vilka människorna bakom fönstren och gardinerna är, vet inget om hur mycket sjukdom, sorg och gräl som egentligen bor inom deras väggar, vill helst inte veta det. Jag vill bara för ett ögonblick bevara för mig illusionen att världens lycksalighet faktiskt hör hemma i alla dessa hus. –

Första advent Foto: Illustratör: Gunnel Moheim

Vad är impulsen till alla våra ljus, sånger och fester, vad är den djupare anledningen till alla våra längtansfulla advents-försök? Jag tror: i oss alla lever djupt inne en aning av den eviga tryggheten. Den ger oss impulsen att under några veckor varje år imitera det himmelska ljuset och hemmet i våra egna hus. Under några veckor vill vi utmåla för oss och spela upp för varandra hur den glädjen och friden är, som någon gång för alltid kommer att finnas i våra hjärtan. 

Ha en välsignad Advent – i ljus och värme. 

Kirsten

Här kan du läsa mer om kyrkoåret