Foto: Emma Berkman/IKON

Valförrättare i kyrkovalet - intresseanmälan

Svenska kyrkan i Göteborgsregionen rekryterar gemensamt valförrättare inför kyrkovalet hösten 2021. På denna sida lämnar du en intresseanmälan för att arbeta som valförrättare och/eller röstmottagare. Intresseanmälan administreras av Carl Johans pastorat men det är respektive valnämnd som väljer ut och kontaktar dem som anmält intresse.

Valförrättare/röstmottagare

Som valförrättare arbetar du för demokratin och får se den demokratiska processen från insidan. Din uppgift är att ta emot röster vid kyrkovalet. Du kommer att jobba i någon av vallokalerna i Göteborgsregionen på valdagen den 19 september. Vill du, kan du även vara röstmottagare i förtidsröstningen som startar 6 september och håller på fram till och med valdagen.

För att vara valförrättare
Du måste ha fyllt 16 år före valdagen. Arvode utgår. Alla valförrättare och röstmottagare måste delta i en utbildning (ca 2 timmar).

Vill du arbeta som valförrättare eller röstmottagare i kyrkovalet den 19 september 2021?

Egenskaper
Som valförrättare ska du vara hjälpsam, serviceinriktad och stresstålig. Uppdraget ställer krav på noggrannhet då du ska medverka till att valet genomförs korrekt, tryggt och säkert.

Arbetstider på valdagen
Vallokalernas öppettider skiftar, men som valförrättare får du räkna med att vara i tjänst större delen av dagen och tills samtliga röster är räknade. Givetvis görs ett schema med inplanerade raster.

Mer om kyrkovalet kan du läsa på www.svenskakyrkan.se/kyrkoval
Samverkande pastorat och församlingars webbplatser: Askims församling, Backa pastorat, Carl Johans pastorat, Göteborgs domkyrkopastorat, Lundby församling, Nylöse pastorat, Partille pastorat, Torslanda-Björlanda församling, Västra Frölunda pastorat, Örgryte pastorat.

Hantering av personuppgifter
När du skickar in en intresseanmälan kommer vi dela dina personuppgifter med ovannämnda pastorat och församlingar. Dessa kommer i sin tur hantera och lagra dina uppgifter tills kyrkovalet är avslutat. I formuläret kan du även godkänna att vi får spara dina uppgifter tills nästa kyrkoval. Du kan även läsa mer på respektive webbplats.