Kyrkor och byggnader

Askims kyrka, Askims församlingshem, Mikaelskyrkan och Billdals kyrka.

Askims församling är en av Göteborgs största, den består av tre distrikt med kyrka och arbetslag. I norra Askim ligger Mikaelskyrkan som är byggd på 70-talet, i mitten Askims kyrka som är från slutet av 1800-talet. Intill Askims kyrka ligger Askims nya församlingshem som invigdes 27 augusti 2017. Längst i söder finns församlingens nyaste kyrka, Billdals kyrka, som stod klar 1992.

Askims kyrka

Skalldalsvägen 1, Hovås

Askims församlingshem

Skalldalsvägen 1B, Hovås

Mikaelskyrkan

Askims Backaväg 5, Askim

Billdals kyrka

Billdals Kyrkväg 1, Billdal

Hyra lokal

Askims församling hyr ut lokaler till samlingar och mingel i samband med dop eller begravning. Man kan hyra lilla eller stora salen i Askims församlingshem, församlingssal i Mikaelskyrkan eller i Billdals kyrka.

Kyrkogårdar i Askims församling

I församlingen finns fyra begravningsplatser - Askims norra kyrkogård vid Mikaelskyrkan, Askims södra kyrkogård och askgravlund vid Askims kyrka samt Billdals kyrkogård. Billdals kyrkogård ligger inte vid Billdals kyrka utan någon kilometer därifrån, vid Letsegårdsvägen. På kyrkogården ligger Ambjörnhagens ceremonilokal som kan användas till alla typer av begravning . Samtliga kyrkogårdar i Askims församling ingår i Göteborgs kyrkogårdsförvaltnings skötselområde.