Någon att tala med

Tala med någon som lyssnar. Ibland behöver vi tala med någon som lyssnar och som har tystnadsplikt. Läs mer om SAMTAL här

Om du hamnat i kris och behöver någon att tala med så finns församlingens präster och diakon tillhands för enskilt samtal/själavård. De har total tystnadsplikt. Du är också välkommen att ringa jourhavande präst, telefon 112 - du blir då kopplad. Jourhavande präst är öppen varje dag mellan kl 21.00 - 06.00. Man behöver inte tillhöra Svenska kyrkan för att ringa.

Svenska kyrkans finska telejour

Svenska kyrkans finska telejour är öppen varje kväll kl. 21-24. Du kan ringa och vara anonym. Den jourhavande personalen talar finska och har tystnadsplikt. Telefon 020-26 25 00. Telefonsamtalet är gratis.

Ruotsin kirkon suomenkielinen Palveleva puhelin

Ruotsin kirkon suomenkielinen puhelinpäivystys, Palveleva puhelin, on avoinna joka ilta klo 21-24. Voit soittaa anonyymisti. Päivystäjät puhuvat suomea ja heillä on vaitiolovelvollisuus. Puheli nnumero on 020-26 25 00. Puhelu on ilmainen.

Helén Tingman

Mer om Helén Tingman