Körer

Körsång för alla åldrar!

Det är allmänt känt att musik talar till människor i ytterligare dimensioner och ofta tar vid där orden tar slut. Därför vill vi i Askersund-Hammars församling framhålla musikens betydelse i vår verksamhet. Askersund-Hammars församling erbjuder dels musikaliska inslag i gudstjänster, dels gudstjänster där musiken utgör en ryggrad, men också mer renodlade konserter. Arbetet med körer är en central del av musikverksamheten. Förutom Kyrkokören, Diskantkören och Barnkören existerar körkonstellationer som sätts ihop för särskilda tillfällen. Vi samarbetar ofta och gärna med andra körer, sångare och musiker, men också med andra typer av aktörer, såsom exempelvis Norra Vätterns Konst- och Kulturförening eller Musikskolor. Genom att dessutom upplåta kyrkorna i Askersund-Hammars församling för konserter som inte arrangeras av församlingen, ges församlingsborna möjlighet till ett mycket brett musikutbud.