Svenska kyrkan

Välkommen som medlem i Svenska kyrkan! Du kan använda blanketten nedanför att fylla i en ansökan. Du kan också formulera dig fritt i ett vanligt brev till församlingen där du är skriven.

Vill du bli medlem i Svenska kyrkan tar du kontakt med den församling där du bor. Det gäller både om du tidigare varit medlem eller aldrig varit med.

Välkommen!

Skriv ut blanketten och skicka in den till Svenska kyrkans församling där du bor. Är du osäker på adressen kan du söka den via länken: sök din församling. Där får du fram de kontaktuppgifter du behöver. Din lokala församling kommer sedan att höra av sig till dig.

Ladda ner blankett för inträde (pdf)

Medlem genom dopet

• Genom dopet blir man medlem i Svenska kyrkan. Både barn, tonåringar och äldre kan döpas. Rådgör med en präst i din församling om vilken förberedelse för dopet som kan bli aktuell i ditt fall.
  • Du som lämnat Svenska kyrkan är välkommen tillbaka som medlem. Om du inte är döpt samråder du med en präst om vilken dopförberedelse som kan bli aktuell i ditt fall.
  • Du som är döpt i ett annat kristet trossamfund är välkommen som medlem i Svenska kyrkan.
  • Församlingen erbjuder undervisning och samtalsgrupper om dop och Svenska kyrkans tro till alla som önskar. Det kan ske på olika sätt beroende på var man bor.
  •  Medlem i avvaktan på dopet, kryssa i på inträdesblanketten - Jag är inte döpt men önskar undervisning i Svenska kyrkans tro och bekännelse och lära som förberedelse för dop.

Läs mer om medlemskapet (klicka)