Arvika pastorat Besöksadress: Cisterngatan 25-27, 67131 ARVIKA Postadress: Box 111, 67123 ARVIKA Telefon:+46(570)728200 E-post till Arvika pastorat

Pilgrimsvandring

Pilgrimsleden Västra Värmland 8-18 augusti 2019

Välkommen med på pilgrimsvandring utmed Pilgrimsleden Västra Värmland!

Leden är en del av pilgrimslederna med riktning mot Trondheim, medeltidens Nidaros. Vi vandrar från spetsen av Värmlandsnäs genom Säffle, Arvika och Eda kommuner till Klevane nära norska gränsen. Kulturhistoria, vacker natur och vandringsgemenskap bidrar till att göra vandringen upplevelserik. Det verkliga programmet finns mellan raderna – det som du upplever när du vandrar med.
Vi går c:a 20 km/ dag. Vandringen har sin egen dagsrytm med regelbundna rastplatser för vila, meditation och mat. Dessutom kan lokala program och guidning av sevärdheter förekomma.

En följebil transporterar den tyngre packningen och vid behov, trötta vandrare. Varje kväll hjälps vi åt att hämta bilarna vi lämnat på morgonen.

Pilgrimens sju nyckelord vill vi skall prägla vår vandring:
Enkelhet, bekymmerslöshet, frihet, långsamhet, tystnad, andlighet och delande.

Liten utrustningslista
Ryggsäck, sovutrustning (sovsäck och liggunderlag/ luftmadrass), termos, kåsa, smörgåslåda, vattenflaska, plastpåsar, lämpliga kläder, regnställ, kängor, hygienartiklar, plåster, stav.
Om du har; Lilla Pilgrimsboken, ev. dietmat och mediciner.

Kost
Deltagarna hjälps åt att ordna frukost (och ev. middag). Varje deltagare gör på morgonen i ordning sin matsäck, som äts under dagen. Glöm inte att anmäla behov av särskild kost och ev. allergier!

Kostnad
300:-/dygn. 2.500:- totalt för den som går hela vägen. I detta ingår middags-(kvälls-)mat frukost, matsäck och dryck, golvlogi och transporthjälp. Enbart enstaka middag: 150:-. Betalning sker i samband med anmälan.
Helst med Swish till nummer: 123 088 68 79 annars via BG: 5380-0306

Anmälan
Anmälan sker på bifogad talong som skickas till Arvika pastorat eller via webben.
Vi vill ha din anmälan senast 1 juli.

Den som går bara över en dag och ordnar sin egen mat, behöver inte anmäla sig. Men vill man delta i kvällsmaten krävs anmälan (kostnad se ovan).

Extra boende
Den som önskar extra övernattning inför starten på Ekenäs den 8 augusti bokar och betalar detta själv. Tips: www.destinationsaffle.se,
Säffle turistbyrå: 46 (0) 533-68 10 10/68 36 21

Upplysningar