Vikarierande fritidsledare 75-100 %

Arvika pastorat vill verka för att vara nära Gud och vara nära människor och verka för en hållbar utveckling.

Arvika pastorat består av nio församlingar och omfattar Arvika kommun. Här finns ett varierat församlingsliv med många engagerade ideella och anställda medarbetare. Arvika pastorat har ca 85 anställda.

Som fritidsledare är du en del av ett större arbetslag. I pastoratet arbetar sju personal i pedagogisk verksamhet, fyra diakoner och tio präster samt nio musiker. Vaktmästeri och administration är också en del av vår församlingsverksamhet. Kyrkogårdsförvaltningen har ansvar för pastoratets 10 kyrkogårdar.

En av våra fritidsledare ska vara föräldraledig. Därför söker vi dig som är utbildad fritidsledare eller har annan pedagogisk utbildning som vi finner likvärdig. Vikariatet pågår under tiden augusti 2018 – december 2019.

Som fritidsledare är du anställd i Arvika pastorat, med huvudsaklig placering i Arvika Östra församling. Samverkan mellan våra nio församlingar är viktigt, särskilt mellan Arvika Västra och Östra församlingar.

Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med barn i varierande åldrar. Erfarenhet av arbete i Svenska kyrkan är meriterande, samt om du har religionspedagogisk utbildning. I Svenska kyrkan erbjuder vi en varierande verksamhet för barn och unga. Därför söker vi dig som har ett stort engagemang för att möta barn och unga. Du är självgående och driftig, som inte är rädd för att ”hugga i” där det behövs. Du är också positiv, lyhörd, flexibel, ansvarstagande och noggrann. Du ska inte vara främmande för att leda andakt, då andakten och gudstjänsten är viktig i vår verksamhet.

Vi förutsätter att du är medlem och delar Svenska kyrkans värderingar. Vi vill att du har körkort och tillgång till bil. Tjänsten omfattar viss helg- och kvällstjänstgöring. Vid tillsättningen lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde till tjänsten sker 13 augusti.

Fackliga företrädare:
Lärarförbundet: Annika Lindahl, 0570-72 82 62;
Vision: Catarina Miller, 0570-72 82 58;
Kommunal: Mats Söderberg, 0570-72 82 92;
KyrkA: Alf Dalberg, 0570-72 82 14.

Har du frågor hör av dig till
områdeschef Anneli Magnusson, 0570-72 82 27, Anneli Magnusson eller
församlingspedagog Carina Adrian, 0570-72 82 20,
carina.adrian@svenskakyrkan

Ansök senast 30 april 2018 till arvika.rekrytering@svenskakyrkan.se

Arvika sett från Viksholmen.
Bild: Arvika kommun

Arvika
Arvika har dragningskraft på många sätt - ett livskraftigt näringsliv, god tillgång på duktigt yrkesfolk, ett rikt utbud av kultur med starka historiska rötter, närheten till natur och service och ett starkt föreningsliv bland annat.

Mer information om Arvika finns på kommunens hemsida och turistbyråns hemsida. Arvika kommun har dessutom tagit fram en fin film om Arvika som du kan se här nedan.

Varmt välkommen till Arvika!