Arvidsjaurs församling

Kontakt

Arvidsjaurs församling Besöksadress: Skillnadsgatan 27, 93331 ARVIDSJAUR Postadress: Skillnadsgatan 27, 93331 ARVIDSJAUR Telefon: +46(960)47800 E-post till Arvidsjaurs församling

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Lediga jobb i Arjeplogs och Arvidsjaurs församlingar

Arjeplogs och Arvidsjaurs församlingar kommer fr.o.m. den 1 januari 2018 att samverka i ett gemensamt pastorat. Det blivande pastoratet söker:

1 DIAKON/DIAKONIASSISTENT 100% med stationering i Arvidsjaurs församling.

Båda församlingarna kännetecknas av ÖPPENHET, NYFIKENHET på framtiden och en STARK TRO på församlingen som växtplats för alla människor. Vi betonar SAMVERKAN, både inom arbetslaget och i relation till samhället i övrigt. Vi vill vara med och skapa goda mötesplatser för våra församlingsbor.

Pastoratets diakoniverksamhet har sin grund i en människosyn som har sitt fokus på kärlek, öppenhet, solidaritet och barmhärtighet. Diakoni bygger på det behov av stöd och omsorg som finns hos oss människor och är en angelägenhet för alla i arbetslaget och hela församlingen. Utifrån denna grundsyn skall vår diakonala verksamhet

*öka och utveckla kontaktytor mellan människor, genom att skapa mötesplatser både i pastoratets egen regi, men också tillsammans med andra aktörer

*erbjuda människor möjlighet till själavård, samtal och psykosocialt stöd, både enskilt och i grupp

*söka vägar för att medverka till en god samhällsutveckling där människovärdet stärks och där utsatta människor får god vård och omsorg, bl.a. genom samverkan med andra samhällsaktörer, t.ex socialtjänst och hemtjänst

Arbetslaget i det blivande pastoratet består av 30 personer, varav tre tjänster är diakon- och diakoniassistenttjänster. Vi ser gärna sökanden som tycker om att arbeta i team och vill vara med och utveckla pastoratets diakoniverksamhet. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

För tjänsten gäller:

Vigd diakon eller utbildning inom vård, omsorg eller social sektor. Medlemskap i Svenska Kyrkan. Körkort och tillgång till bil (B-körkort).

Församlingen har även tjänstebil för resor i tjänsten.

Tillträde:

Tillträde 1 februari 2018 eller enl. överenskommelse.

Ansökan:

Ansökan med CV, relevant meritförteckning, kort personligt brev och referenser skall vara oss tillhanda senast 30 november 2017

Ansökan skickas via mejl till:

eller per post till:

Skillnadsgatan 27

933 31 Arvidsjaur

Upplysningar om tjänsten:

Kyrkoherde Ingrid Holmström Pavval

Facklig företrädare:

KyrkA: Peter Werner

Musikeransökan 2017 Video: Ellinor Stenlund

MUSIK SKALL BYGGAS UTAV GLÄDJE……………………..

…..och av nyfikenhet på nya utmaningar……………….

Pastoratet söker:

1 MUSIKER 100% (Arvidsjaur)

1 MUSIKER 50% (Arjeplog)

Sång och musik är en omistlig del av våra församlingars verksamhet. Musiken nämns inte som en dimension i församlingens grundläggande verksamhet, men musiken är ett av de mest betydelsebärande verktygen för att bygga församling. I vårt pastorat skall sång- och musikverksamheten präglas av en stor bredd, med ett utbud som passar alla åldrar, från babyrytmik till Seniorkör. För båda musikertjänsterna gäller att tillsammans med pastoratets två övriga musiker främja och utveckla vår, redan nu, väl fungerande kör- och musikverksamhet. Arjeplog och Arvidsjaur har tillsammans 9 kyrkor och kapell, ett rikt musikliv med bl. a 7 körer i Arvidsjaur och 3 körer i Arjeplog.

Vi söker två samarbetsvilliga musiker med öppenhet för olika musikaliska stilar och uttryckssätt i gudstjänster och körverksamhet. I pastoratet betonar vi SAMVERKAN, både inom arbetslaget och i relation till samhället i övrigt. Våra musiker skall därför finna ett nöje i att samverka musikaliskt med andra aktörer. Stor vikt läggs vid bred musikalisk kompetens och personlig lämplighet.

Vårt arbetslag består av 30 personer. Vi värdesätter ett väl fungerande arbetslag och avsätter en hel del tid för att få det så.

Gå gärna in på församlingarnas hemsidor eller Facebooksidor och se den presentationsfilm angående musikertjänsterna som finns där.

För tjänsterna gäller:

Högskoleutbildning, eller motsvarande. Medlemskap i Svenska Kyrkan. Körkort och tillgång till bil (B-körkort). Pastoratet har även tjänstebilar för resor i tjänsten.

Tillträde:

Tillträde 1 januari 2018 eller enl. överenskommelse.

Ansökan:

Ansökan med CV, relevant meritförteckn. kort personligt brev och referenser skall vara oss tillhanda senast 30 november 2017.

Ansökan via mejl till:

Eller per post till: