Other languages with Google Translate

Kontakt

Arnäs Gideå Trehörningsjö pastorat Besöks- och postadress: Prästbordet 100, Församlingshemmet Arnäs, 89155 Arnäsvall Telefon: +46(660)375001 E-post till Arnäs Gideå Trehörningsjö pastorat

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Alne församlingsgård

Alne församlingsgård ligger intill Alne skolan i Bonäset.

Alne församlingsgård stod klar våren 2014.
Invigningen gjordes på morsdag den 25 maj 2014 av Biskop Tuulikki Koivunen Bylund.

Fastigheten är byggd på mark som skänktes församlingen till förmån för en församlingsgård på kustsidan av församlingen.

Altarfrönstret och altaret från Järveds kyrka flyttades med till Alne. Bild: Pontus Nordström

Altarfönstret samt altaret, som skulptören Nils Kristoffersson från Örnsköldsvik har snidat, flyttades med från Järveds Kyrka.
Efter en insamling av de boende i Järved och Bonäset inköptes 1973 en kyrkklocka till förmån för Järveds kyrka från Bergholtz Klockgjuteri i Sigtuna med inskriptionen ”Låten Kristi ord rikligen bo ibland Eder” som även den flyttades med till Alne och placerades norr om församlingsgården.

Besöksadressen är: Norra Skepparvägen 110, Bonässund