Vigsel i Åre församling

Välkommen till oss

Bokning av vigsel

Vi är stolta över att våra kyrkor är populära att använda vid livets högtider, därför är det viktigt att ni i god tid bokar in er vigsel. Vi vill ha er bokning senast 14 dagar före önskat vigseldatum, detta för att ni ska kunna träffa er vigselpräst innan vigsel. Allt detta för att er dag ska bli så bra som möjligt.
 

Vill ni boka vigsel hos oss kontaktar ni Åre församling: 0647-160 90

mail: are.pastorat@svenskakyrkan.se

 

 

Annan plats

Önskar ni ha er vigselgudsjänst på annan plats än i kyrkan, får detta diskuteras med prästen. Vi försöker att tillgodose era önskemål, men vi vill alltid ha ett samtal kring det. Tänk på att det är lättare att tillgodose era önskningar om ni bokar i god tid.
 

Viktiga handlingar

Tänk på den juridiska funktionen som vigseln har. Det betyder att ni måste ansöka om hindersprövning hos skattemyndigheten. Hindersprövningen gäller sedan i fyra månader. Blanketterna intyg om vigsel och intyg om hindersprövning ska sedan vara församlingen tillhanda senast två veckor före vigseln. Blanketterna skickar ni till:Åre Församling, Karolinervägen 24, 83015 Duved.
 

Musik

Musiken är en viktig del i vigselgudstjänsten. I samråd med församlingens kyrkomusiker bestämmer brudparet om bröllopsmusiken under vigselceremonin.   
 

Clearing

Inom Svenska Kyrkan tillämpas ett clearingsystem vilket innebär att om ni inte tillhör Åre församling står er hemförsamling för kostnaderna för präst, kantor, vaktmästare och lokal i samband med er vigsel. Denna clearing ombesörjs av respektive församling.

 

VÄLKOMMEN ATT VIGA ER HOS OSS!

                  

Brudkronor inför vigsel

Dessa 2 brudkronor finns att låna av Åre församling inför er vigsel

DROP-IN-VIGSEL

Ibland ordnar vi "Drop-in-vigsel"