Kyrkomusiker till Åre församling

Är det du? Kom till Åre och jobba med oss!

Välkommen till oss!

I Åre församling finns möjlighet för dig som är kyrkomusiker att arbeta och utveckla musik och övrig församlingsverksamhet tillsammans med härliga medarbetare och samtidigt njuta av en fantastisk fjällmiljö.

Om tjänsten
Tjänsten är tillsvidare och innebär bland annat: 

  • Du är församlingens kyrkomusiker med budgetansvar.
  • Tjänstgöra enligt upprättat schema på gudstjänster och kyrkliga handlingar som innebär både helg och kvällstjänstgöring.
  • Leda och utveckla församlingen körverksamhet.
  • Samarbeta med barn och ungdomsmusiker samt pastoratets övriga kyrkomusiker.
  • Ansvara för och medverka i konserter och musikaliska arrangemang.
  • Ansvara för konserter och musikevenemang.

Om dig
Vi söker dig som är öppen och nyfiken, utbildad kyrkomusiker i Svenska kyrkan eller har motsvarande utbildning och som vill leva församlingsliv tillsammans med oss. Du har förmågan att arbeta strukturerat, självständigt och tillsammans med andra.

Du har en bred musikalisk repertoar och spelar orgel och piano. Gärna något annat instrument också. Du är trygg och engagerad som körledare, vill arbeta kreativt med musiken så att fler upptäcker och känner sig hemma i gudstjänst och församlingsgemenskap.

Du ser möjligheter och gillar att hitta nya vägar i arbetet, är intresserad av musik och har en förmåga att omsätta din kompetens i praktisk handling. Du har en god social förmåga och kan bygga relationer och skapa nya kontakter.

Du ser glädjen i att tillsammans med dina kollegor utveckla församlingens verksamheter.

Vi söker dig som har ett stort hjärta för kyrkan, möter människor med omsorg och förmedlar tro och hopp, genom musiken samt är medlem i Svenska kyrkan och har körkort.

Om oss
Åre församling ligger i den vackra Åredalen och tillhör Åre pastorat. Fjällmiljön skapar många möjligheter för den som vill leva ett aktivt friluftsliv såväl vinter som sommar Det finns flera förskolor och skolor som gör det möjligt att flytta hit som familj.

Jämtland i sig har ett rikt kulturliv och närheten till Trondheim i Norge ger fler möjligheter.

I pastoratet arbetar vi för att främja relationen med våra medlemmar och boende i Åredalen samt alla de som besöker oss. Vi har de besöksveckor då vistelseantalet ökar rejält men vi har också de veckor då lunken är av en lite lugnare karaktär.

Församlingen har en stor inflyttning och det är ett myller av kreativitet och företagande. Åre är också en pilgrimsort då vår vackra Åre gamla kyrka ligger på Sankt Olofsleden.

Vi arbetar ständigt i Åre församling och pastorat för att vara en attraktiv och utvecklande arbetsplats. Vi arbetar för att medarbetare ska trivas långsiktigt hos oss.

Vi kommer att göra urval och kalla till intervju löpande under ansökningstiden som är fram till den 17 mars.  I intervjun ingår provspelning.

Vill du veta mer?
Kontakta församlingsherde Phär Karpas tel 0647-618403

eller epost: phar.karpas@svenskakyrkan.se

 

Ansökan
Välkommen med ansökan med personligt brev och CV senast den 17 mars till (märke: kyrkomusiker):

Vi ser fram emot att höra från dig!

 

Välkommen till oss!