Other languages with Google Translate

Use Google to automatically translate this website. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Prata med oss

Kontakt

Åre församling Besöksadress: Duved sockenstuga, Karolinervägen 24, 83771 Duved Postadress: Karolinervägen 24, 83771 Duved Telefon:+46(647)618400 E-post till Åre församling

Jourhavande präst

Kyrkan kan hjälpa dig. Akut samtals- och krisstöd.

Vigsel i Åre församling

Bokning av vigsel

 
Vi är stolta över att våra kyrkor är populära att använda vid livets högtider, därför är det viktigt att ni i god tid bokar in er vigsel. Vi vill ha er bokning senast 14 dagar före önskat vigseldatum, detta för att ni ska kunna träffa er vigselpräst innan vigsel. Allt detta för att er dag ska bli så bra som möjligt. Vill ni boka vigsel hos oss kontaktar ni Åre församling: 0647-618400
 

Annan plats

 
Önskar ni ha er vigselgudsjänst på annan plats än i kyrkan, får detta diskuteras med prästen. Vi försöker att tillgodose era önskemål, men vi vill alltid ha ett samtal kring det. Tänk på att det är lättare att tillgodose era önskningar om ni bokar i god tid.
 

Viktiga handlingar

 
Tänk på den juridiska funktionen som vigseln har. Det betyder att ni måste ansöka om hindersprövning hos skattemyndigheten. Hindersprövningen gäller sedan i fyra månader. Blanketterna intyg om vigsel och intyg om hindersprövning ska sedan vara församlingen tillhanda senast två veckor före vigseln. Blanketterna skickar ni till:Åre Församling, Karolinervägen 24, 83015 Duved.
 

Musik

 
Musiken är en viktig del i vigselgudstjänsten, vid vigsel i någon av våra kyrkor ställer Åre församling upp med musiker. Om ni har speciella önskemål är det viktigt att ni i tid kontaktar musikern för just er vigsel. Vi vill i möjligaste mån möta era behov. 
 

Clearing

 
Inom Svenska Kyrkan tillämpas ett clearingsystem vilket innebär att om ni inte tillhör Åre församling står er hemförsamling för kostnaderna för präst, kantor, vaktmästare och lokal i samband med er vigsel. Denna clearing ombesörjs av respektive församling.

 

VÄLKOMMEN ATT VIGA ER HOS OSS!