Kyrkor och kapell

Välkommen på gudstjänst eller att bara besöka våra byggnader en dag, Åre gamla kyrka, Duveds kyrka och Handöls kapell är öppna 8-20 varje dag.

Välkommen att besäka våra kyrkor och kapell. Åre gamla kyrka, Duveds kyrka, Handöls kapell, Storvallens fjällkapell och kapellet i Duved.

Från Brattland i öster till Storlien i väster, Handöl i söder och Saxvallen i norr, en vidsträckt yta med skiftande natur. Kyrkans 1000-åriga anor är sammanlänkade med Nidaros/Trondheim och hela pilgrimsrörelsen. Mitt i denna historiska miljö finns nutidens många aspekter, det ursprungliga fjällantbruket lever sida vid sida med Åres levande puls. I denna kontrastrika byggd verkar också Kristi kyrka.
Tillsammans skapar vi som lever och verkar här det som är Åre församling, säsongsarbetande, fast boende, gäster och turister. Vi är tre och ett halvt tusen människor som bor här året runt, med omkring en miljon besökare årligen. Flera kyrkor och kapell finns inom Åre församling, och verksamheten är rik och omväxlande beroende på tidpunkt under året.

Tillsammans skapar vi Åre Församling

VÄLKOMMEN!