DROP-IN-VIGSEL

Ibland ordnar Åre församling "Drop-in-vigsel"

Drop-in-vigsel är en festdag då vi firar kärleken mellan människor och kärleken mellan Gud och människor.

Ni är också välkomna att förnya era vigsellöften eller få en välsignelse över borgerligt ingånget äktenskap.

Det är bara att komma till kyrkan. Ni träffar prästen för ett kort vigselsamtal och bestämmer psalmer och musik.

För att gifta sig måste man ha en s k hindersprövning(giltig i 4 månader). Det beställer ni från skatteverket och tar med.

Minst en av er måste vara medlem i Svenska kyrkan och man måste ha med sig legitimation.

-Självklart välkomnar vi samkönade relationer!

Klädsel - är det som känns bra för er. Ta med er släkt och vänner eller kom själva. Vi bjuder alla på tårta och kaffe efteråt i sockenstugan, (blir ni fler än 10 personer så meddela gärna i förväg). Fotograf finns oftast på plats.

Just nu har vi inget datum inplanerat för ”Drop-in-vigsel”

Maila eller ring oss gärna om ni undrar över något.

Församlingsexpeditionen i Duved

are.pastorat@svenskakyrkan.se