Dop i Åre församling

Välkommen till dop hos oss!

Alla får döpas – åldern spelar ingen roll

Kyrkan välkomnar alla att döpas. När det gäller barn – både små barn och ungdomar – är det vårdnadshavarna som bestämmer. Om ni är två vårdnadshavare behöver ni vara överens om att barnet ska döpas. Det spelar ingen roll om ni tillhör Svenska kyrkan, något annat samfund eller en annan religion.

Om barnet är tolv år eller äldre, måste barnet själv vilja bli döpt.

Om du tidigare är döpt i en annan kyrka, behöver du inte döpas på nytt för att få tillhöra Svenska kyrkan

Du behöver inte prestera något, tro på rätt sätt eller förstå allting. Tvärt om – dopet är en gåva som bara är att ta emot. Den som döps blir i och med dopet medlem i Svenska kyrkan.

Välkommen att boka dop hos oss!

Bokning

Boka gör ni genom att ringa Åre Församling: 0647-160 90

Musik

Vid dop i någon av våra kyrkor står Åre församling för en musiker, men tänk på att kontakta musikern om ni har några speciella önskemål.

Clearing

Inom Svenska Kyrkan tillämpas ett clearingsystem vilket innebär att om ni inte tillhör Åre församling står er hemförsamling för kostnaderna för präst, kantor, vaktmästare och lokal i samband med ett dop. Denna clearing ombesörjs av respektive församling.