Vårfint på våra kyrkogårdar

Nyhet Publicerad

Våren ligger i luften och kyrkogårdsförvaltningen påbörjar nu vårstädningen av våra kyrkogårdar och begravningsplatser.

Visst ser vi alla fram emot härliga färger och värmande vårsol? Nu gör vi oss redo för våren och tar bort granris, vinterdekorationer och utbrunna ljus på gravarna. Just den här veckan börjar vi med att ta bort alla kransar.

Har du frågor eller funderingar kring gravskötsel, kontakta oss gärna!

Skötsel av gravplatsen

Det är gravrättsinnehavarens ansvar att sköta om gravplatsen. Vi erbjuder grundskötsel och olika planteringar året om. Läs mer här!

Minneslunden Gamla kyrkogården

Begravningsverksamhet

Det är samhällets ansvar att vi alla blir gravsatta när vi avlidit. Men här i Arboga är det, precis som i de flesta andra kommuner, Svenska kyrkan som fått statens uppdrag att sköta detta.

Sök gravsatt på SvenskaGravar

Arbogabygdens kyrkogårdar är nu listade på svenskagravar.se och du kan söka efter gravsatta och kartor av kyrkogårdar.