Dela lika konsert med Johan Ljungkvist

Nyhet Publicerad

Välkommen till vår "Dela lika konsert" den 20 mars kl. 19:00 där vi tar upp kollekt och delar lika till Act Svenska kyrkan och artisten. Kom du också och dela med dig för allas rätt till mat!

Vårdagjämningen den 20 mars då dag och natt är lika långa, delar vi lika på ljuset och mörkret – men inte på jordens resurser. Var tionde människa i världen saknar sitt dagliga bröd trots att det finns tillräckligt med mat för att alla ska kunna äta sig mätta. Vi lever alla under samma himmel, men verkligheten ser olika ut.

Vi bjuder in till en konsert med Johan Ljungkvist: Vår "Dela lika konsert" där vi tar upp kollekt och delar lika till Act Svenska kyrkan och artisten. Kom du också och dela med dig för allas rätt till mat.

Heliga Trefaldighets kyrka
20 mars kl. 19:00

Läs mer om Dela lika-dagen och fasteaktionen 2024:

Split screen bild där det på halva bilden är natt och på andra halvan dag. Gul text: Dela lika rädd liv

Vårdagjämning, Dela lika-dagen

Den 20 mars uppmärksammar Act Svenska kyrkan världens orättvisa fördelning av mat, makt och resurser. Vi kallar dagen för Dela lika-dagen.

Två majskolvar mot blå himmel

Livräddare i fält

Mat är en mänsklig rättighet, ändå går miljoner människor på jorden hungriga. Det är en fråga om fördelning – vi delar inte lika på resurserna.