Utmärkelser

Arbetsgivarorganisationen vill bidra till att uppmärksamma förtjänstfulla insatser hos medarbetare, arbetsgivare och begravningshuvudmän i Svenska kyrkan.

Förtjänsttecken

Anställd eller förtroendevald inom Svenska kyrkan kan få Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations förtjänsttecken i form av en medalj eller en litografi. Arbetsgivaren ansöker om att få utdela medaljen eller litografin och grundkriteriet är 25 års gagnerik gärning inom kyrkans område genom anställning eller uppdrag. Förtjänsttecknet kan också utdelas till annan än anställd eller förtroendevald om det föreligger särskilda skäl.

För priser, fraktvillkor och andra frågor skicka e-post till: maria.rosen@svenskakyrkan.se

Beställ så här​

• Ansökan om medalj ska beslutas av kyrkorådet och ställas till styrelsen för Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.
  • Ansökan bör inkomma minst två månader innan den avsedda medaljutdelningen.
  • Ansökan ska beträffande den eller de som föreslagits att erhålla medaljen innehålla information om namn, personuppgifter, art av förtroendeuppdrag eller anställningen och tiden för innehavet samt därav övriga omständigheter som anses motivera medaljen.
  • Ansökan ska vara åtföljd av protokollsutdrag rörande kyrkorådets beslut.
  • Efter att styrelsen i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation ställt sig bakom utdelandet kan förtjänsttecknet överlämnas.
  • Skicka beställningen med e-post till maria.rosen@svenskakyrkan.se

Årets kyrkogårdsförvaltning

Tillsammans med Föreningen Sveriges Kyrkogårdschefer, Tankesmedjan Movium och Sveriges kyrkogårds- och krematorieförbund utser arbetsgivarorganisationen varje år årets kyrkogårdsförvaltning.