Bok med titeln Arbetsrätt sticker fram under en  uppslagen avtalsbok. Ovanpå ligger en överstrykningspenna.
Foto: Magnus Aronson

Utbildningar arbetsrätt

Utbildningarna inom arbetsrätt utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av arbetsrättsjurister och förhandlare/ rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Utbildningar arbetsrätt

Gammal och ny lagbok samt kyrkoordningen i en trave.

Arbetsrätt i Svenska kyrkan, steg 1 (utbildning)

Vill du bli en ännu bättre arbetsgivare? När du vet mer om lagar och Svenska kyrkans kollektivavtal underlättar det arbetet på hemmaplan. Du undviker också att hamna i konfliktsituationer genom att du är säker på vad som gäller.

olika lagböcker i en hög, med diskrimineringslagen överst.

Arbetsrätt i Svenska kyrkan, steg 2 (utbildning)

Utbildningen Arbetsrätt i Svenska kyrkan – steg 2 utgör en fristående fortsättning på steg 1.

En stor mängd gamla klockor ligger i en hög

Arbetstider och schemaläggning (utbildning)

Som arbetsgivare finns det ett antal arbetstidsregler att förhålla sig till i såväl lag som kollektivavtal. Rätt använda blir arbetstidsreglerna ett verktyg för dig som arbetsgivare i verksamhetsplaneringen.

En person skriver på ett papper med åhörarkopior. Man ser händer och underarmar.

Förebygg och hantera misskötsel - praktisk hantering i dialog (utbildning)

Vill du lära dig mer om att hantera misskötsel, vad gäller arbetsrättsligt och hur gör man när det inträffar? Är det möjligt att förebygga? Vill du dessutom kunna dela erfarenheter med andra och reflektera kring detta?

En kvinna skriver på en bärbar dator. Bredvid datorn ligger ett äpple, vita hörlurar och två godispaket. Fotot är taget över kvinnans axel.

Introduktion till arbetsrätten i Svenska kyrkan (e-utbildning)

Denna e-utbildning ger dig grunderna i den svenska arbetsrätten. Efter genomförd utbildning vet du hur den arbetsrättsliga lagstiftningen fungerar och hur arbetsrätten i Svenska kyrkan påverkas av Svenska kyrkans avtal inom några viktiga områden.

ordförandeklubba vilar på kyrkoordningen och lagboken

Kyrkorådets arbetsgivaransvar (utbildning)

Vill du lära dig mer om arbetsgivaransvaret? Vilka regler som finns? Olika roller och dess innebörd? Och få möjlighet till erfarenhetsutbyte? Utbildningen  "Kyrkorådets arbetsgivaransvar" ger svar på frågorna och har omformats med nytt innehåll samt vänder sig nu till alla förtroendevalda ledamöter i kyrkoråd.

Två händer håller i MBL, lagen om medbestämmande i arbetslivet.

MBL - det arbetsgivaren ska kunna (utbildning)

Bestämmelser om inflytande på arbetsplatsen för arbetstagare finns framför allt i MBL. Utbildningen ger en tydlig redogörelse för förhandlingar och information samt går igenom andra för arbetsgivaren centrala frågor.

Ett häfte med rubriken MBL Lag om medbestämmande i arbetslivet ligger ovanpå ett anteckningsblock på ett bord

MBL-förhandling – så går det till (e-utbildning)

Chefsjurist Robert Svec och arbetsrättsjurist Per-Göran Forsberg lär ut de viktigaste begreppen och hur du som arbetsgivare ska hantera MBL-förhandlingar.

Rätt bemanning för verksamhetens behov

Rätt bemanning för verksamhetens behov (e-utbildning)

E-utbildningen Rätt bemanning för verksamhetens behov går igenom grunderna i arbetet med omställning

man med polotröja och kavaj tittar upp från sitt arbetsbord.

Ducatus på webben - Chefsjuristen utreder

Robert Svec reder ut olika snåriga frågor som många arbetsgivare inom Svenska kyrkan kan komma att brottas med.