>Ett par hörlurar ligger ovanpå ett uppslag av en skrift med ett citat:.
Foto: Magnus Aronson

Utbildningar och medlemsaktiviteter för förtroendevalda

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder ett flertal utbildningar och medlemsaktiviteter särskilt anpassade för förtroendevalda

Medlemsaktiviteter för förtroendevalda

En kvinna och en man sitter framför sina datorer vid ett varsitt bord.

Arbetsgivarkonferenser

Vid arbetsgivarkonferenserna väljs ledamöter till Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations fullmäktige som i sin tur väljer styrelsen. De hålls i varje stift året efter ett kyrkoval och utgör en demokratisk möjlighet att påverka Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Personer sitter runt ett bord. Ovanpå ett papper ligger ordförandeklubba.

Ordförandeforum

Ett tillfälle att få kunskap, dela erfarenheter och prova en tanke.

Utbildningar för förtroendevalda

Gammal och ny lagbok samt kyrkoordningen i en trave.

Arbetsrätt i Svenska kyrkan, steg 1 (utbildning)

Vill du bli en ännu bättre arbetsgivare? När du vet mer om lagar och Svenska kyrkans kollektivavtal underlättar det arbetet på hemmaplan. Du undviker också att hamna i konfliktsituationer genom att du är säker på vad som gäller.

olika lagböcker i en hög, med diskrimineringslagen överst.

Arbetsrätt i Svenska kyrkan, steg 2 (utbildning)

Utbildningen Arbetsrätt i Svenska kyrkan – steg 2 utgör en fristående fortsättning på steg 1.

En broschyr ligger uppslagen med en penna i mitten. På höger sida finns rubriken "Genomförandet av sammanträdet". En grön och en röd postit-lapp markerar sidor i broschyren.

Formalia vid styrelsemöten (utbildning)

Kyrkorådet är styrelse i pastorat och församlingar som inte ingår i pastorat. Styrelsemötet är en viktig del i styrelsearbetet. Hur bör då ett styrelsemöte hållas för att vara effektivt och konstruktivt? Hur får man alla att komma till tals? Vilken formalia gäller egentligen inför, under och efter styrelsemötet?

ordförandeklubba vilar på kyrkoordningen och lagboken

Kyrkorådets arbetsgivaransvar (utbildning)

Vill du lära dig mer om arbetsgivaransvaret? Vilka regler som finns? Olika roller och dess innebörd? Och få möjlighet till erfarenhetsutbyte? Utbildningen  "Kyrkorådets arbetsgivaransvar" ger svar på frågorna och har omformats med nytt innehåll samt vänder sig nu till alla förtroendevalda ledamöter i kyrkoråd.

Ett bord med papper, en ordförandeklubba och en psalmbok.  Flera personers händer syns runt bordet.

Kyrkorådets arbetsmiljöansvar (utbildning)

Kyrkorådet har det yttersta ansvaret för arbetsmiljön på arbetsplatsen. Under utbildningen reder vi ut vad det innebär och de viktigaste frågorna för att säkerställa en bra arbetsmiljö. Vi går också igenom gränsdragningen mellan kyrkorådets och kyrkoherdens arbetsmiljöuppgifter

Kyrkorådsordförande – att växa i roll och uppdrag (blandat lärande online)

Utbildningen Kyrkorådsordförande – att växa i roll och uppdrag vänder sig till dig som är ordförande eller vice ordförande i ett kyrkoråd. Utbildningen är också öppen för dig som är kyrkoherde om din kyrkorådsordförande är anmäld.

En man och en kvinna sätter upp post itlappar på en vägg.

Processinriktat stöd för styrelsearbete

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation bistår kyrkoråd i arbetet med att utveckla och förbättra sitt styrelsearbete.