Skao:s styrelse 2023-2026

Här presenteras Skao:s styrelse med kontaktuppgifter och mötesdatum för 2023 års styrelsemöten.

Åtta personer, varav fem står och tre sitter på stolar framför de stående, framför en montervägg.
Foto: Lotta Person

Vår målbild är att Skao ska vara det självklara valet i arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor för förtroendevalda och chefer inom Svenska kyrkan.

Vi ska inspirera och bidra till utveckling av Svenska kyrkans personalpolitik och kompetensförsörjning. med vaksamhet och lyhördhet för medlemmarnas behov ska vi fortsätta utveckla relevant stöd till arbetsgivarna i Svenska kyrkan.

OBS! Ett tekniskt fel, som är anmält, gör att inte namnet utan e-postadressen visas för tillfället. Vi hoppas kunna åtgärda det så fort det är möjligt.

Jösta Claeson, Jösta Claeson, Stockholms stift, Gustavsberg-Ingarö församling

1:e vice ordförande

Birgitta Wrede, Birgitta Wrede, Strängnäs stift, Strängnäs domkyrkoförsamling med Aspö

2:e vice ordförande

Stig-Göran Fransson, Stig-Göran Fransson, Växjö stift, Vetlanda pastorat

Ledamöter

Anders Brunnstedt, Anders Brunnstedt NY!, Västerås stift, Falu pastorat

Bengt Kihlström, Bengt Kihlström, Karlstad stift, Karlstads pastorat

Britt Carlsson, Britt Carlsson NY!, Härnösands stift, Krokoms pastorat

Christina Södling, Christina Södling NY!, Strängnäs stift, Nyköpings församling

Hanna karin Linck, Hanna Karin Linck NY!, Uppsala stift, Bollnäs pastorat

Marcus Andersson, Marcus Andersson NY!, Skara stift, Skövde pastorat

Sven-ingar holmgren, Sven-Ingvar Holmgren NY!, Uppsala stift, Sigtuna församling

Tomas Rosenlundh, Tomas Rosenlundh NY!, Göteborgs stift, Carl Johans församling

Sammanträdesdatum 2023

31 januari, 21 mars, 25 april, 14 juni, 12 september, 17 oktober, 14 november samt 12 december.

Fullmäktige 2023

15 juni och 15 november

Samrådskonferenser 2023

16 juni och 16 november

Intresserad av att läsa mer?

Collage av två foton. Vill vänster lagbok och kyrkoordningen med en ordförandeklubba överst Till höger närbild av omslag till medarbetarsamtal.

Utbildningar styra och leda

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder utbildningar för såväl förtroendevalda som för anställda med olika arbetsledande funktioner.

Protokollet - Från kallelse till justering - häfte

Protokollet går igenom formaliebestämmelserna i kyrkoordningen i den ordning de förekommer. Pris 50 kr, artikelnummer 2026. Finns också att ladda ner kostnadsfritt.