Anställningsavtal
Foto: Magnus Aronson

Så här fyller du i anställningsavtalet (e-utbildning)

E-utbildningen ”Så här fyller du i anställningsavtalet” är ett stöd när du ska fylla i ett korrekt anställningsavtal enligt gällande lagkrav enligt LAS. De nya lagkraven gäller från och med 2022-10-01.

 

Efter genomförd e-utbildning kan du fylla i ett anställningsavtal korrekt utifrån gällande lagar och Svenska kyrkans kollektivavtal, vilket är väldigt viktigt då anställningsavtalet är juridiskt bindande och gäller fullt ut.

Innehåll:

  • Genomgång av anställningsavtalets olika delar, ny mall och nya lagkrav gällande from 2022-10-01.
  • Kunskap om den utökade informationsskyldigheten enligt LAS, Lag (1982:80) om anställningsskydd 6 c §.
  • Praktiskt arbete med ett antal olika övningar för fördjupad kunskap.

Vad lär du dig? 

Att fylla i ett anställningsavtal korrekt utifrån gällande lagar och kollektivavtal, vilket är väldigt viktigt då anställningsavtalet är juridiskt bindande och gäller fullt ut.

Utbildning ger dig en bekväm guide till var du hittar mer information som är relevant för att fylla i ett anställningsavtal korrekt. 

Målgrupp

E-utbildningen vänder sig till dig som skriver anställningsavtal. Du kan till exempel vara kyrkoherde, annan chef med personalansvar eller inneha en HR-funktion. Eller kanske är du kyrkorådets ordförande som behöver stöd i att fylla i ett anställningsavtal för blivande kyrkoherde.

Var och när?

Valfri tid och plats med dator eller Ipad, när det passar dig. 

E-utbildningen tar cirka 40 minuter att genomföra. När som helst kan du pausa en påbörjad modul för att återgå vid ett senare tillfälle. Du har tillgång till utbildningen i 12 månader.

Pris: 300 kr exklusive moms

Om kursledaren Ylva Linghult 

Ylva Linghult har mångårig erfarenhet som förhandlare/rådgivare hos Skao och är en uppskattad kursledare. Bland annat är hon ansvarig för utbildningen ”Arbetstider och schemaläggning”. Hon har tidigare arbetat med personalfrågor vid Umeå universitet och är utbildad inom både beteendevetenskap och juridik.

Har du frågor om e-utbildningen kan du kontakta henne på ylva.linghult@skao.se eller 08-737 72 35.

Aktuella datum, mer information och anmälan hittar du i Kursportalen

Anmäl dig här