Framsida broschyren Rekrytering till bemanning i Svenska kyrkan

Rekrytering till bemanning i Svenska kyrkan

Kommer snart!

Informationsmaterialet Rekrytering till bemanning i Svenska kyrkan har uppdaterats och kommer snart att publiceras här. Den kommer att kunna beställas som trycksak för 50 kr plus fraktkostnad, eller laddas ner kostnadsfritt som pdf.

Annat som kan intressera!

Nytt sätt att rekrytera lockar fler sökande

Går det att locka fler sökande till tjänster som är svåra att besätta? Trollhättans församling gjorde tydligare och spetsigare platsannonser för att förbättra sin rekrytering. Det har gjort att det kommit in många ansökningar till tjänster som tidigare bara lockat några enstaka sökande.

Visar garderob med olika skyddskläder på galge

Lyckat med nya rutiner för rekrytering

Kyrkogårdsförvaltningen i Västerås lade ner orimligt med tid på att rekrytera säsongsanställda. Ändå var träffsäkerheten ofta låg. Så de satte sig ner, tänkte om, tänkte nytt – och har därefter upplevt sin bästa säsong på länge.