Person håller hand över en ringklocka på en hotelldisk.
Foto: Magnus Aronson

Praktiska frågor utbildningar

Hitta rätt - Hotelltips - Att delta i videomöten med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Hitta rätt

Adress till den aktuella utbildningslokalen får du i bokningsbekräftelsen. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation strävar efter att alla utbildningar ska genomföras nära en tågstation och vara lätt tillgängliga. 

Utbildningar i Stockholm genomförs normalt i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations egna lokaler på Vattugatan 17, nära S:ta Clara kyrka och Stockholms stiftskansli, bara fem minuters gångväg från T-centralen. Ring på porttelefonen utanför entrén så blir du insläppt och kan ta hiss eller trappor upp till plan 3.

Elite Hotel Adlon, Vasagatan 42, tfn 08-400 004 66

Downtown Camper by Scandic,Brunkebergs torg 9, tfn 08-517 263 00

Scandic Continental, Vasagatan 22, tfn 08-517 342 00

Freys Hotel, Bryggargatan 12, tfn 08-506 213 00

Scandic Norra Bantorget, Wallingatan 15, tfn 08-517 670 00

Scandic Klara, Slöjdgatan 7, tfn 08-517 266 00

Hotell C Stockholm, Vasaplan 4, tfn 08-50 56 31 00

Att delta i videomöten med Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation

Vissa av Svenska kyrkans arbetsgivarorganisations utbildningar och medlemsaktiviteter genomförs i videomöten. För att delta, behöver du en dator eller surfplatta med kamera och mikrofon. Oftast är det enklast att använda en bärbar dator, där kamera och mikrofon normalt är inbyggda.  

Observera att du inte kan ansluta till videomötet från GIP-skrivbordet eftersom din lokala kamera och mikrofon inte fungerar då. Du kan inte heller använda Internet Explorer, utan måste använda en annan webbläsare såsom Chrome eller Safari.  

Vi rekommenderar att du i förväg testar din dator:

 • Om din arbetsplats är ansluten till GIP, öppna datorn utanför GIP-skrivbordet.

 • Ladda ner Zoom-appen eller se till att du har någon annan webbläsare än Internet Explorer installerat, exempelvis Chrome. Du kan ladda ner Chrome här. Gör helst den webbläsaren till din standardwebbläsare så att mötet automatiskt öppnas där när du klickar på länken i din inbjudan.

 • Testa din internetuppkoppling, ljud, mikrofon och kamera genom att använda Zooms testmöte. Du kan också prova att genomföra ett videomöte med en kollega.  

När du ska ansluta till mötet, gör såhär: 

 • Öppna datorn utanför GIP-skrivbordet
 • Du har fått ett e-postmeddelande från arbetsgivarorganisationen med länk till mötet. Öppna e-postmeddelandet utanför GIP. Om du inte brukar använda Outlook utanför GIP, kommer du enkelt åt din e-post på webbsidan epost.svenskakyrkan.se 
 • Klicka på länken i e-postmeddelandet. 
 • Zoom-möten öppnas automatiskt i Zoom-appen om du har laddat ner den. 
 • Om du ansluter genom en webbläsare, var noga med att länken öppnas i Chrome eller någon annan webbläsare som inte är Internet Explorer. Du kan kopiera länken och klistra in den i webbläsarens adressfönster om det inte fungerar att klicka på den.
 • Följ instruktionerna i de fönster som öppnas. Om instruktionerna är på engelska, står det står det "Open," ”Join” eller ”Connect” på knappen för att delta i mötet.  

Om du har problem att ansluta till mötet eller får problem under mötet:

 • Prova först att gå ur mötet och sedan gå in igen på samma sätt. Det löser oftast problemen. Knappen för att gå ur mötet heter ”Leave” eller ”Disconnect”.
 • Kontrollera att du inte är inne på GIP-skrivbordet.
 • Testa din internetuppkoppling, ljud, mikrofon och kamera genom att använda Zooms testmöte.  
 • Supportinformation för Zoom finns här:
  Quick start guide (engelska)
  Quick start guide – översatt till svenska med hjälp av Google Translate
 • Support-information för Pexip-möten hittar du i e-postmeddelandet med länken till mötet som du får inför mötet.  

Hitta snabbt

Svenska kyrkans avtal 23

Skao har träffat centrala kollektivavtal med arbetstagarorganisationerna. Svenska kyrkans avtal 23 gäller till och med den 30 april 2025 och innebär en enklare löneprocess, fler vägar till arbete i kyrkan och ett minskat semesterberg.

Kvinna med glasögon och hörlurar syns bakom en ljuddämpande skärm.

Kontakt

Varmt välkommen att kontakta Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i arbetsgivarfrågor såsom arbetsrätt, lön, arbetsmiljö och alla kollektivavtalsfrågor.

Fyra foton i collage. Uppe till vänster fötter och väskor i utbildningslokal, uppe till höger person i rutig kavaj som lutar sig mot person med ljusblå skjorta, nere till vänster händer som håller i penna, nere till höger man som håller i padda.

Utbildningar och medlemsaktiviteter

På plats, på distans, online! Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder en mängd olika medlemsaktiviteter och utbildningar för att främja kunskap, förståelse och sammanhang för arbetsgivare och arbetsgivarföreträdare inom Svenska kyrkan.

Datosrskärm som visa en sida ur webbhandboken Vera.

Ansök om inloggning i webbhandboken Vera

Vera är en unik webbhandbok om arbetsrätt, arbetsmiljörätt, lön, kollektivavtal med mera för Svenska kyrkan. Alla medlemmar i Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation får kostnadsfri inloggning i Vera.