Personer sitter runt ett bord. Ovanpå ett papper ligger ordförandeklubba.
Foto: Magnus Aronson

Ordförandeforum

Ett tillfälle att få kunskap, dela erfarenheter och prova en tanke.

Forum betyder i det här sammanhanget interaktivitet. Det handlar om information från arbetsgivarorganisationen men också om en möjlighet att aktualisera ärenden som för dig/er är angelägna att lyfta med oss och varandra.

Höstens forum

20 september kl. 17-19.

Anmäl dig till ordförandeforum 20 september!

14 november kl. 17-19.

Anmäl dig till ordförandeforum 14 november!

8 december kl 16-18. Gemensamt med kyrkoherdeforum. OBS! Tiden.

Anmäl dig till gemensamt forum 8 december!

Bakgrund till satsningen

År 2020 initierade arbetsgivarorganisationen digitala HR-forum för alla som arbetar med HR-frågor. Framgångarna med HR-forum väckte tanken om motsvarande möjlighet till digitala möten även för kyrkoherdar och ordförande i kyrkoråd.

papperstidningen Ducatus står uppställd på bord.

Medlemstidningen Ducatus

Medlemstidningen Ducatus erbjuder fördjupande läsning i aktuella arbetsgivar- och arbetsmiljöfrågor, som ett komplement till den snabbare nyhetsförmedlingen på webb och i nyhetsbrev. Tidningen ingår i medlemsavgiften.

Kyrkorådsordförande – att växa i roll och uppdrag (blandat lärande online)

Utbildningen Kyrkorådsordförande – att växa i roll och uppdrag vänder sig till dig som är ordförande eller vice ordförande i ett kyrkoråd. Utbildningen är också öppen för dig som är kyrkoherde om din kyrkorådsordförande är anmäld.

En man och en kvinna sätter upp post itlappar på en vägg.

Processinriktat stöd för styrelsearbete

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation bistår kyrkoråd i arbetet med att utveckla och förbättra sitt styrelsearbete.

>Ett par hörlurar ligger ovanpå ett uppslag av en skrift med ett citat:.

Utbildningar och medlemsaktiviteter för förtroendevalda

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder ett flertal utbildningar och medlemsaktiviteter särskilt anpassade för förtroendevalda

kvinna sitter vid skrivbord och pratar med en man.

Från lokal personalpolitik till central delegation

Med mångårig erfarenhet som förtroendevald ser Ulla Malmgren (BA) gemensamma utmaningar i att axla ansvaret på de olika nivåerna: – Viktigast är att vara öppen, ärlig och tydlig med vad man vill. Det är grunden för att komma överens, även om man tycker olika i en del sakfrågor.