Lathund för OB-ersättningar 2022

Ersättningarna för obekväm arbetstid hittar du i Svenska kyrkans AB § 21

Jul- och nyårshelgen 2021–2022

• OB-A från klockan 18.00 torsdagen den 23 december till klockan 07.00 måndagen den 27 december.
  • OB-A från klockan 18.00 torsdagen den 30 december till klockan 07.00 måndagen den 3 januari.

Trettondedagshelgen 2022

• OB-B från klockan 16.00 onsdagen den 5 januari till klockan 07.00 fredagen den 7 januari.

Påskhelgen 2022

• OB-A från klockan 18.00 torsdagen den 14 april till klockan 07.00 tisdagen den 19 april.

Helgen sista april–första maj 2022

• OB-B från klockan 19.00 fredagen 29 april till klockan 07.00 måndagen den 2 maj.

Kristi himmelfärdshelg 2022

• OB-B från klockan 16.00 onsdagen den 25 maj till klockan 07.00 fredagen den 27 maj.
  • OB-B från klockan 19.00 fredagen den 27 maj till klockan 07.00 måndagen den 30 maj.

Pingsthelgen och nationaldagen 2022

• OB-A från klockan 18.00 fredagen den 3 juni till klockan 07.00 tisdagen den 7 juni.

Observera att arbetstagare, med arbetstidsmåttet 40 timmar per helgfri vecka, som har fullgjort arbetstid på annandag pingst enligt Svenska kyrkans avtal ska få en ledig arbetsdag de år som nationaldagen infaller på en lördag eller söndag. År 2022 infaller nationaldagen på en måndag, vilket innebär att någon extra ledig arbetsdag inte utgår.

Midsommarhelgen 2022

• OB-A från klockan 18.00 torsdagen den 23 juni till klockan 07.00 måndagen den 27 juni.

Allhelgonahelgen 2022

• OB-B från klockan 16.00 fredagen den 4 november till klockan 07.00 måndagen den 7 november.

Jul- och nyårshelgen 2022–2023

• OB-A från klockan 18.00 fredagen den 23 december till klockan 07.00 tisdagen den 27 december.
  • OB-A från klockan 18.00 fredagen den 30 december till klockan 07.00 måndagen den 2 januari.

Lär dig mer om lön!

Collage med foton som visar saxar, person som kuverterar, rör med stor ratt samt en traktor med skopa som kör ut ur garage.

Utbildningar lön

Utbildningarna inom lön utgår från Svenska kyrkans olika verksamheter och leds av förhandlare/rådgivare från Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation.

Fyra foton bildar collage. En präst bryter oblat, en person sitter vid skrivbord intill hörlurar, en person skriver på ett block, ett bord med ordförandeklubba.

Medlemsaktiviteter

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation arrangerar regelbundet olika typer av evenemang, på egen hand eller i samverkan med andra.