TCYK har lanserat ny, användarvänlig webb

Nyhet Publicerad

TCYK, Trädgårdsnäringens centrala yrkeskommitté, har lanserat en helt ny och mycket lättnavigerad webb. Nu blir det mycket enklare att navigera bland allt som TCYK erbjuder, inte minst när det gäller att öppna upp vägar för att få in nya medarbetare i branschen och på olika sätt kunna säkerställa kvaliteten på yrkeskunskap:

• Informationsblad på åtta olika språk som berättar hur det är att arbeta med utemiljöer
  • Presentation av de yrkesbevis som TCYK tillhandahåller
  • Beprövade metoder och verktyg för språkstöd på jobbet
  • Utbildningar, bland annat digital utbildning för handledare.

Kvalitetssäkrar yrkeskompetens

TCYK

• beskriver yrkesprofiler och kunskapskrav som gäller i utemiljöbranschen
  • beskriver också på vilka sätt yrkesarbetare kan skaffa sig de kunskaper och färdigheter som krävs; via arbetslivserfarenhet, validering, korta kurser eller längre yrkesutbildningar.
  • säkerställer kvaliteten hos företag och förvaltningar i utemiljöbranschen, plantskolebranschen och kyrkogårds- och krematoriebranschen.

Detta är TCYK

TCYK fungerar som en paraplyorganisation för olika branschorganisationer och arbetsmarknadsparter inom utemiljöbranschen. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation utgör en av organisationerna bakom TCYK.

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera