Strejken ska upphöra omedelbart – fredspliktsinvändning överlämnad

Nyhet Publicerad

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har överlämnat en fredspliktsinvändning till Kommunal med anledning av att medlingen inte är avslutad. Därmed är stridsåtgärder inte tillåtna.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har överlämnat en så kallad fredspliktsinvändning till Kommunal angående de pågående stridsåtgärderna i Svenska kyrkan. Orsaken är att den pågående medlingen inte har avslutats och därmed är stridsåtgärder inte tillåtna.

Alla arbetstagare som idag strejkar ska återvända till arbetet tills vidare. Som arbetsgivare bör du omgående meddela arbetstagarna att de förväntas återgå till arbetet från och med imorgon lördag den 30 april 2022.

Om någon arbetstagare som har strejkat idag inte återvänder till arbetet imorgon, går det bra att tilldela dennes arbetsuppgifter till någon annan, eftersom arbetsuppgiften inte omfattas av stridsåtgärd.

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera