Skogsavtalet klart

Nyhet Publicerad

Kollektivavtalet för Svenska kyrkans skogsarbetare har tecknats med GS Facket. Villkoren har anpassats så att de motsvarar Svenska kyrkans avtal 23.

Svenska kyrkans avtal 23 kompletteras av det så kallade Skogsavtalet, som reglerar villkoren för de skogsarbetare som finns anställda i vissa stift. Skogsavtalet tecknas med GS Facket och årets förhandlingar har avslutats under juni.

Skogsavtalet 23 har anpassats så att villkoren ligger i linje med de förändringar som gjorts i Svenska kyrkans avtal 23. Löneökningsutrymmet följer ”märket” som satts av den exportberoende industrin och villkoren för löneprocessen har förenklats. Löneavtalet med GS Facket innehåller liksom tidigare en individgaranti.

Vera - en unik webbhandbok om arbetsrätt, arbetsmiljörätt, lön, kollektivavtal med mera för Svenska kyrkan. Inloggning ingår i medlemsavgiften till Skao.