Rätt bemanning för verksamhetens behov – uppdaterad processkarta

Nyhet Publicerad

Hösten 2022 har flera ändringar i lagar och avtal börjat gälla. Nu finns en uppdaterad version av Rätt bemanning för verksamhetens behov – processkarta för omställning i Svenska kyrkan.

För att möta Svenska kyrkans ökande behov av omställning, har Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation tagit fram materialet Rätt bemanning för verksamhetens behov – processkarta för omställning i Svenska kyrkan. Nu har processkartan uppdaterats i enlighet med de förändringar i lagar och kollektivavtal som börjat gälla under hösten.

En kort översikt över processen finns här på webbplatsen. Det finns också en affisch/folder, ett häfte med en mer ingående beskrivning av processen samt elva fördjupningsmaterial. Dessa kan beställas som trycksaker eller laddas ner kostnadsfritt som pdf.

Den uppdaterade processkartan kommer att publiceras i webbhandboken Vera efter jul- och nyårshelgerna.

E-utbildningen Rätt bemanning för verksamhetens behov har också uppdaterats.

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera