Profilpraktikanställning för profilyrkenas förpraktik

Nyhet Publicerad

En särskild anställningsform för den praktik som blivande präster, diakoner, församlingspedagoger och kyrkomusikers gör före de pastoralteologiska utbildningarna

Inför de pastoralteologiska utbildningarna på Svenska kyrkans utbildningsinstitut, krävs att blivande präster, diakoner, församlingspedagoger och kyrkomusiker genomgår praktik i församling. Denna praktik är inte studiemedelsfinansierad. Därför har Skao och arbetstagarorganisationerna tecknat ett kollektivavtal om en särskild anställningsform för denna praktik, så att förutsättningarna för studenterna blir förutsägbara och lika över hela landet.

Profilpraktikanställning är en tidsbegränsad kollektivavtalad visstidsanställning med lön. Det gäller särskilda regler och undantag för bland annat lön, arbetstid, semester, frånvaro och anställningens upphörande.

Du kan läsa kollektivavtalet om profilpraktikanställning här

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera