Pensionspremierna rabatteras även för 2022

Nyhet Publicerad

Inga pensionspremier avseende 2022 kommer att debiteras för förmånsbestämd pension inom KAP-KL Svenska kyrkan.

Styrelsen för Kyrkans pensionskassa har beslutat att rabattera pensionspremierna för de förmånsbestämda premierna inom KAP-KL Svenska kyrkan för 2022. Det betyder att inga arbetsgivare kommer att debiteras premier avseende 2022 för förmånsbestämd pension inom KAP-KL Svenska kyrkan.  

Motsvarande beslut fattades även 2019, 2020 och 2021. Bakgrunden är att Kyrkans pension har goda avkastningsresultat. Premierabatten påverkar inte pensionernas värde, varken nu eller i framtiden.  

KAP-KL Svenska kyrkan är det gamla tjänstepensionsavtalet, som fortfarande gäller för arbetstagare som är födda 1958 eller tidigare.

Premiebestämd pension inom KAP-KL Svenska kyrkan samt premierna för det nya tjänstepensionsavtalet TPA 18 Svenska kyrkan omfattas inte av rabatten utan kommer att debiteras i enlighet med respektive avtal.  

Du kan läsa mer om tjänstepension i Svenska kyrkan här.

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera