OB-B utges från klockan 19 den 2 juni – inte från klockan 16

Nyhet Publicerad

Fredagen den 2 juni räknas som en ”vanlig” fredag och OB-B betalas därför ut från och med klockan 19. Lathunden för OB-ersättningar 2023 hade tidigare en felaktig anvisning om detta.

Lathunden för OB-ersättningar 2023 har tidigare haft en felaktig anvisning angående fredagen den 2 juni 2023. Eftersom den dagen räknas som en ”vanlig” fredag, ska OB-B utges från klockan 19:00, inte från klockan 16:00 som lathunden tidigare felaktigt angav.

Om ni har betalat ut OB-B för arbetad tid mellan klockan 16 och klockan 19 och vill korrigera detta, gör ni det genom kvittning. Du kan läsa mer om kvittning i webbhandboken Vera.

OB-A fredag kväll till söndag morgon allhelgonahelgen

Observera att OB-ersättningen för allhelgonahelgen sedan 2022 utgörs av OB-A från klockan 18:00 på fredagen till klockan 7:00 på söndagen. Därefter utges OB-B som en vanlig söndag.

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera