Medling med samtliga arbetstagarorganisationer

Nyhet Publicerad

Samtliga arbetstagarorganisationer vill ha medling om omställningsvillkor för Svenska kyrkan. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation är positiva till att samordna den lagstadgade medlingen i konflikten med Kommunal med frivillig medling för övriga parter.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har idag fredagen den 8 april 2022 mottagit uppsägning av avtalen och varsel om stridsåtgärder från Kommunal. Därmed kommer Medlingsinstitutet att utse medlare i konflikten för att försöka få till stånd en överenskommelse innan stridsåtgärder bryter ut.

Övriga arbetstagarorganisationer har valt att inte säga upp avtalen, men vill ha frivillig medling och har föreslagit att samordna medlingen för att underlätta processen.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation ser fram emot att få hjälp av medlare att hitta konstruktiva lösningar för Svenska kyrkans omställning till framtidens behov och förutsättningar. Nu pågår förberedelser för att få igång medlingen så snart som möjligt.

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera