Lättare att erbjuda sommarjobb med ferielön

Nyhet Publicerad

Nu finns en särskild ferielön för ungdomar som går i grundskolan eller gymnasiet

I Svenska kyrkans löneavtal med Kommunal finns sedan tidigare en lägstalön för ungdomar, som utgör en viss procent av lägstalönen för anställda som är 19 år eller äldre. För att underlätta för församlingar att erbjuda feriejobb för ungdomar som går i grundskolan eller gymnasiet, har en särskild ferielön införts:

Feriearbetande ungdomar som går i grundskolan eller gymnasiet

• Fyllda 16 år:            65 % av lägsta lön
  • Fyllda 17 år:            75 % av lägsta lön
  • Fyllda 18 år:            90 %  av lägsta lön
  • Fyllda 19 år:            lägsta lön

Ungdomar, ej feriearbete

• Fyllda 16 år:            70 % av lägsta lön
  • Fyllda 17 år:            85 % av lägsta lön
  • Fyllda 18 år:            95 %  av lägsta lön
  • Fyllda 19 år:            lägsta lön

Observera att lägstalön endast gäller Kommunals löneavtal (avtalsområde arbetare).

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera