Ingen lön vid extra frånvaro på grund av utlandsresa

Nyhet Publicerad

Sedan den 16 december 2021 rekommenderas alla resenärer att testa sig för covid-19 så snart de kommer till Sverige, även vid inresa från de nordiska länderna. I väntan på provsvar uppmanas resenärer att vara särskilt försiktiga, hålla avstånd till andra och särskilt undvika kontakt med äldre och personer i riskgrupp. Arbetspendlare och vissa andra grupper är undantagna från kravet.  

Den som reser utomlands under julhelgen behöver därför se till att komma tillbaka i tid för att hinna testas och få provsvar innan nästa arbetsdag, om man inte har kommit överens om att det är möjligt att arbeta hemifrån. Den som är frånvarande från arbetet utan att vara sjuk i väntan på ett sådant provsvar, anses inte stå till arbetsgivarens förfogande och har inte rätt till lön.

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera