Förhandlingarna fortsätter

Nyhet Publicerad Ändrad

Industriavtalet blev klart i fredags, vilket satte ”märket” för löneökningarna på svensk arbetsmarknad. Svenska kyrkans avtal är förlängt tills vidare och förhandlingarna fortsätter.

I fredags, den 31 mars, blev industriavtalet klart och därmed sattes ”märket” för lönekostnadsökningarna på svensk arbetsmarknad. Arbetsgivarna och facken inom industrin enades om en total kostnadsram på 7,4 % över två år.

Därmed går Svenska kyrkans avtalsrörelse in i slutfasen. Svenska kyrkans avtal är förlängt tills vidare för att ge parterna tid att slutföra förhandlingarna. Förhandlarna träffades i helgen och förhandlingarna fortsätter denna vecka.

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera