Folkhälsomyndighetens förslag till åtgärder vid arrangemang utan vaccinationsbevis

Nyhet Publicerad

Folkhälsomyndigheten har nu tagit fram ett förslag till vilka särskilda smittskyddsåtgärder som krävs för arrangemang inomhus med fler än 100 deltagare där vaccinationsbevis inte används. Förslaget har skickats på remiss, men åtgärderna planeras träda i kraft från och med den 1 december. I förslaget finns även råd om grundläggande smittskyddsåtgärder vid olika typer av arrangemang.  

Vid planeringen av hur verksamheten ska anpassas till de nya åtgärderna, blir frågan om smittskydd och smittspridning för medarbetarna extra aktuell. Observera att information om vilka arbetstagare som är vaccinerade normalt inte kan registreras, eftersom uppgifter om hälsa är en så kallad en känslig personuppgift enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Integritetsskyddsmyndigheten har publicerat en kort beskrivning av vilka regler som gäller för uppgifter om vaccination. Det finns även regler i kyrkoordningen om att uppgifter om en anställds eller förtroendevalds personliga förhållanden inte får röjas.

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera