Flera fackförbund har sagt upp avtalen och varslat om stridsåtgärder

Nyhet Publicerad

Flera arbetstagarorganisationer har idag fredagen den 29 april överlämnat uppsägning av förlängningen av avtalen samt varsel om ytterligare stridsåtgärder. Arbetsgivarorganisationen analyserar nu varslen och de tidpunkter som angivits för stridsåtgärder.

Vision, Akademikerförbundet SSR och Akavia med förtecknade förbund samt Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd har idag fredagen den 29 april 2022 överlämnat uppsägning av de förlängda kollektivavtalen.

Vision, Akademikerförbundet SSR samt Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd har även överlämnat varsel om blockad gällande övertid, mertid, nyanställning och inhyrning för alla arbetsgivare samt strejk för vissa arbetsgivare från och med den 11 maj 2022 klockan 07:00. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har mottagit handlingarna och analyserar nu varslens utformning och den angivna tidpunkten.

Kyrkans Akademikerförbund har inte sagt upp avtalen.

Vi kommer att återkomma med mer information.

Hitta snabbt

Kvinna med glasögon och hörlurar syns bakom en ljuddämpande skärm.

Kontakt

Varmt välkommen att kontakta Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation i arbetsgivarfrågor såsom arbetsrätt, lön, arbetsmiljö och alla kollektivavtalsfrågor.

Fyra foton i collage. Uppe till vänster fötter och väskor i utbildningslokal, uppe till höger person i rutig kavaj som lutar sig mot person med ljusblå skjorta, nere till vänster händer som håller i penna, nere till höger man som håller i padda.

Utbildningar och medlemsaktiviteter

På plats, på distans, online! Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation erbjuder en mängd olika medlemsaktiviteter och utbildningar för att främja kunskap, förståelse och sammanhang för arbetsgivare och arbetsgivarföreträdare inom Svenska kyrkan.

Datosrskärm som visa en sida ur webbhandboken Vera.

Ansök om inloggning i webbhandboken Vera

Vera - en unik webbhandbok om arbetsrätt, arbetsmiljörätt, lön, kollektivavtal med mera för Svenska kyrkan. Inloggning ingår i medlemsavgiften till Skao.