Flera fackförbund har sagt upp avtalen och varslat om stridsåtgärder

Nyhet Publicerad

Flera arbetstagarorganisationer har idag fredagen den 29 april överlämnat uppsägning av förlängningen av avtalen samt varsel om ytterligare stridsåtgärder. Arbetsgivarorganisationen analyserar nu varslen och de tidpunkter som angivits för stridsåtgärder.

Vision, Akademikerförbundet SSR och Akavia med förtecknade förbund samt Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd har idag fredagen den 29 april 2022 överlämnat uppsägning av de förlängda kollektivavtalen.

Vision, Akademikerförbundet SSR samt Lärarförbundets och Lärarnas Riksförbunds Samverkansråd har även överlämnat varsel om blockad gällande övertid, mertid, nyanställning och inhyrning för alla arbetsgivare samt strejk för vissa arbetsgivare från och med den 11 maj 2022 klockan 07:00. Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation har mottagit handlingarna och analyserar nu varslens utformning och den angivna tidpunkten.

Kyrkans Akademikerförbund har inte sagt upp avtalen.

Vi kommer att återkomma med mer information.

Vera - en unik webbhandbok om arbetsrätt, arbetsmiljörätt, lön, kollektivavtal med mera för Svenska kyrkan. Inloggning ingår i medlemsavgiften till Skao.