Ducatus höstnummer har tema Avtal!

Når alla prenumeranter i början av oktober. Ur innehållet:

Förhandlingschef Cecilia Herm sammanfattar de viktigaste förändringarna och konsekvenserna av årets centrala kollektivavtal. Täby församling berättar hur de planerar arbetstid, vila och återhämtning utifrån den nya lägerbilagan. Chefsjurist Robert Svec benar ut hur de två avtalsområdena påverkar löneprocessen.

Vidare besöker tidningen Skellefteå pastorat som satsar stort på sommarjobb för ungdomar, nu med hjälp av den särskilda ferielönen.
-Oavsett avtal önskar jag att fler församlingar vågar se kyrkans om en rekryterande miljö och erbjuder ungdomar en meningsfull framtid på sommaren, säger kyrkoherde Ulla Markgren.

Andra aktualiteter:

• arbetsmiljöansvaret för ideella vid kraftsamlingar med samhället
  • partsgemensamma arbetsgrupper.

Ducatus vänder sig till arbetsgivare och chefer inom Svenska kyrkan, därmed även kyrkoråd, och ingår i medlemsavgiften. Ännu inte prenumerant? Anmäl dig idag så går du inte miste om något nummer!