Dispens för alla begravningar – strejken fortsätter

Nyhet Publicerad

Samtal har förts mellan Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och Kommunal. Skao drar tillbaka fredspliktsinvändningen och stridsåtgärderna fortsätter. Kommunal kommer att ge dispens för begravningar.

Svenska kyrkans arbetsgivarorganisation och Kommunal har fört samtal idag, lördagen den 30 april 2022.

För att underlätta möjligheten att komma framåt i samtalen, har Skao meddelat Kommunal att vi för närvarande drar tillbaka fredspliktsinvändningen, vilket innebär att stridsåtgärderna kan fortsätta.

Kommunal har meddelat att de från och med nu kommer att godkänna dispenser för vissa arbetsuppgifter kopplade till begravningar och kremation så att begravningar kan genomföras.

Arbetsgivare som har pågående strejk på sin arbetsplats blir kontaktade av arbetsgivarorganisationen för ytterligare instruktioner. Arbetsgivare som endast omfattas av blockad och som har behov av dispens för begravningar uppmanas att kontakta arbetsgivarorganisationen för rådgivning.

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera