Debattartikel: Arbetsförmedlingen sviker de arbetslösa

Nyhet Publicerad

Skao kritiserar Arbetsförmedlingens nya rutiner i en debattartikel tillsammans med flera andra företrädare för den idéburna sektorn.

För Svenska kyrkan är det grundläggande att alla människor har lika värde och att stötta människor som lever i utsatthet. Utifrån den inställningen har Svenska kyrkan en lång och gedigen erfarenhet av att möta människor som hamnat i långtidsarbetslöshet. Nu uttrycker Arbetsförmedlingen i sina nya rutiner att denna typ av insatser konkurrerar med myndighetens upphandlade tjänster från företag, och väljer att prioritera de senare. De resurser och de erfarenheter som Svenska kyrkan och andra aktörer inom den ideella sektorn bidrar med riskerar alltså att bli åsidosatta.

Därför går Skao idag ut i en debattartikel tillsammans med flera andra företrädare för den idéburna sektorn, bland andra Svenska kyrkan. Debattartikeln innehåller förslag till åtgärder och lyfter fram att idéburna organisationer står redo att samverka för att möta långtidsarbetslöshetens utmaningar.

Du kan läsa debattartikeln här: Arbetsförmedlingen sviker de arbetslösa

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera