Avtalsförhandlingarna är i full gång

Nyhet Publicerad Ändrad

Nu har yrkanden växlats med samtliga arbetstagarorganisationer. Avtalsförhandlingarna är igång om hur Svenska kyrkans avtal kan utvecklas för framtiden.

Under januari växlades yrkanden med de flesta arbetstagarorganisationerna. I förra veckan växlades även yrkanden med Kommunal och avtalsförhandlingarna är nu i full gång.

Nu väntar ett antal veckors förhandlingar. Svenska kyrkans avtal gäller till och med den 31 mars 2023 och målet är att teckna ett nytt avtal innan dess. Svenska kyrkan följer dock industriavtalets så kallade märke och kommer därför inte att avsluta förhandlingarna förrän industriavtalets lönenivåer är klara. Om det behövs, kan parterna komma överens om att förlänga avtalen tillfälligt.

Skao:s fokus i förhandlingarna ligger på att hitta lösningar för att överbrygga Svenska kyrkans ekonomiska utmaningar. Det långsiktiga målet är enklare, mer enhetliga och mer flexibla kollektivavtal så att Svenska kyrkan ska kunna effektivisera men också utveckla sin verksamhet.

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera