Aspirantanställning för Ung Resurs och andra som vill prova arbete i kyrkan

Nyhet Publicerad

Nu finns en särskild anställningsform för den som funderar på att välja kyrkan som framtida arbetsplats. I aspirantanställningen ingår handledning och såväl praktiska som teoretiska moment.

Svenska kyrkan har i många år erbjudit möjligheter för unga att prova på arbete i kyrkan under handledning – det tidigare diakonala året, Ung Resurs och andra upplägg. Nu finns en särskild anställningsform för den som funderar på att välja kyrkan som framtida arbetsplats och under en begränsad period (upp till 11 månader) kunna pröva på vad en sådan yrkeskarriär skulle kunna innebära.

Tanken är att aspirantanställningen ska bidra till att väcka intresse för kyrkans verksamhet lokalt och bidra till återväxten av kompetens och medarbetare. I aspirantanställningen ingår handledning och såväl praktiska som teoretiska moment. På det sättet får unga en möjlighet att fördjupa kunskapen om kyrkans uppgift och de yrken som finns i kyrkan.

Du kan läsa kollektivavtalet om aspirantanställning här

Observera att detta är en nyhetsartikel, vilket betyder att den inte uppdateras. Datumet då nyheten publicerades ser du högst upp på sidan. Håll dig uppdaterad om de senaste nyheterna genom att prenumerera på e-postnyhetsbrevet Observera